29.6.08

Kivaa oli eli Pride 2008 raportti

Enemmän tuli Pridea koettua kuin etukäteen uumoilin.


Pride Goes Punk
Piti mennä tsekkaamaan Mariko DTM:ään mutta sitten useampikin ystävä viestitteli Kuudennelta linjalta. Illanvieton suunta siis vaihtui kesken kaiken ja siksi saavuimme keikalle reilusti myöhässä ja täysin väärän värisissä eli ei kovinkaan mustanpuhuvissa vaatteissa. Tokan bändi loppu kuulosti hyvältä ryminältä. Vika bändi huonolta ryminältä joka ei mielestäni edes ollut punkkia vaan jotain industrial-kamaa. DJ pyöritti kivaa musaa.

Punk bileissä oli ehdottomasti kokemisen arvoinen ilmapiiri, koska jengi oli eri näköistä ja erihenkistä kuin noilla liiankin tutuksi tulleilla perusklubeilla ja muissa pride-viikon tapahtumissa. Ja todella mixed – tasapuolisesti miehiä ja naisia, homoja ja heteroita.

Oikein kivaa, että tällaista järjestetään! Lisää rokkia, heviä ja punkkia tuleviinkin prideihin, thank you.

Do Re Mi – Your Sound Of Music!
Minua ei usein karaokebaarissa näe mutta musikaalikaraoke Karhupuistossa oli hauska tapahtuma. Laulajat olivat keskivertoa parempia ja yleisö oli innokas ja kannustava niille muutamalle heikkolahjaisemmallekin laulajalle. Ei siellä juurikaan musikaalikappaleita kuultu, vaan ihan muita kappaleita mutta kivaa oli.


Priden naistenbileet
Naistenbileet oli loppuunmyyty. 700 lesboa samassa tilassa. Kauempaa tulleet kaverit jäivät ulkopuolelle mikä oli iso harmi ja jotkut sitkeämmät olivat jonottaneet jopa kaksi ja puoli tuntia ennen kuin pääsivät sisälle.

Pirjo ja kaveri turisi stand-up tyyliin lesbostereotypioiden kustannuksella ja itse asiassa yllättävän hauskasti. ”muista aina liikenteessä monta eksää ompi eessä” laulettiin vielä puistojuhlassakin.

Siitä jaksan iloita, että se pelottavin rekkaosaston ördääjä-kännääjä telaketjulepakko on hiljalleen jäämässä suomessa yhä vähemmälle edustukselle. Tämän vuoden enemmistönä Naistenbileet oli täynnä ihan tavallisia naisia. Se on kivaa.

Pride-kulkue.
Sujui samaan malliin kuin viime vuonnakin. Kivaa oli ja iloista.

Pride-puistojuhla Kaivopuistossa
Sujui samaan malliin kuin viime vuonnakin. Ystäviä ja tuttujakin oli paikalla, vaikka enemmänkin olisi voinut olla. Hiukan painoi kropassa edellisyön naistenbileet mutta tunnelmallista ja kivaa oli silti.

3 comments:

Säpinä said...

Ainakin Lepakkolaaksossa on kuvia ja muutakin materiaalia.

Susanna said...

Me käveltiin just laivalle kun puistojuhlasta valui porukkaa pitkin kaupunkia, pieni ikävän vihlaisu tuntui ku olis ollut niin kiva olla siellä(kin). kaikkee ei voi saada :)

Anonymous said...

pitaa tarkistaa:)