24.5.09

Kesän TV-homot, jee!

Tulee sitä kesäkaudellakin jotain katsotaavaa, ainakin YLE teemalta. Heillä on suorastaan homo-teema käynnistymässä ja luvassa lukemattomia herkkuja katso vaikka:
http://www.yle.fi/teema/id17929.html.

Omat viiden tähden poimintani ovat vanhat kunnon Fucking Åmål (L. Moodysson, 1998), Brokeback Montain (Ang Lee, 2005) ja brittilaisellä huippulaadulla tuotettu Verhon takaa minisarja jonka nyt vihdoinkin saanen Digiboxille (jos siihen vaan voisi luottaa). Sarah Watersin romaaneihin perustuvista tarinoista esitetään myös Taskuvaras ja Selvännäkijä. Jälkimmäistä en ole nähnyt ja Taskuvaras nyt ei kauhean kummoinen ainakaan lesbotarinana ollut, joskin ihan perusviihdettä jos ei katselukokemukseltaan odota liikoja romanttisia väreitä. Verhon takaa (Tipping the Velvet) on sen sijaan erittäin ihastuttava kasvukertomus jossa riittää romantiikkaa ja erotiikkaakin.

Myös dokkari Homoelokuvan historia kiinnostaa.


Ja juuri huomasin, että neloselta tulee pe 29.5. taannoin ylistämäni Imagine Me and You suomalaisella nimellä Amor yllättää. Ihanaa!

5 comments:

Susanna said...

just eilen mietin että minneköhän sä oot kadonnut :). Olitko lukenut tuon Tipping the Velvetin?

Säpinä said...

On ollut tosiankin aika hiljaista tässä blokissa. Olen ehkä hiukan menettänyt aktiivista mielenkiintoani pohdiskella ja tutkia "lesbokulttuuria" tai mitä se nyt sitten onkaan, joten tulee harvemmin blokatavaakin.

Kirjaa en ole lukenut - pitäisköhän?

Pampula said...

Mä tykkäsin kyllä tuosta mainitusta kirjasta! Tykkään kyllä muistakin Watersin teoksista, mukavan viihteellistä luettavaa.

Anonymous said...

"Amor yllättää"... Kuka idiootti on keksinyt noin hölmön käännöksen tuolle huippuleffalle!!! Hävettää keksijän puolesta ihan sadalla.

Shokista toivottavasti kohta toipuneena täytynee katsoa neloselta; leffassa on pari repliikkiä jotka eivät aukea ilman textejä millään.

Ai joo ja toivottavasti se on sellainen as uncut as possible versio leffasta.

Anonymous said...

I Can't Think Straight on kai vähän saman tapainen leffa kuin Imagine .... Pitää tilata se, on näköjään tullut play.comiin tarjolle. Olettetko nähneet? Kommentteja?