12.7.08

L-koodi, 5. Kausi


On pitänyt jotain sanoa L-koodin 5. Kaudestakin mutta jotenkin on ollut aika ponneton olo koko touhun suhteen, siitäkin huolimatta, että kyseessä on parasta L-koodia sitten ensimmäisen kauden.

Sehän nyt ei vielä kauheasti mitään todista.

Lieneekö Angela Robinsonin ansiota, että 5-kaudella taas oli jonkin verran tajua siitä mitä draama on, ja huumoriakin lipsahti mukaan. Ja alkupuolella kautta näyttelijäkaarti osasi pitää hauskaakin hahmojensa kanssa. Omasta mielestäni L-koodi on parhaimmillaan silloin kuin siinä vivahtaa kieliposkella tehty saippuaooppera – lesbosaippua. Silti vain kyllästyin, jaksot odottivat rompulla katsomistaan useamman kuukauden.

Taitaa olla niin, että tekijöiltä on ideat loppuneet kesken jo ajat sitten. Ei näistä hahmoista enää kauheasti draamaa saa irti kiskottua. Osa näyttelijöistäkin vaikuttaa kyllästyneen, erityisesti Kate Moening jonka esittämä Shane on aina vaan se ikuisen sama humputtelija. Ei takuulla ole motivoivaa esittää samaa ennalta arvattavaa temppuilua vuodesta toiseen. Tai tehdä sarjaa jonka pointtina on ainoastaan lesbous. (Ehkäpä aika alkaa olla kypsä sellaisille tv-sarjoille joissa on pointtina jokin muu ja hahmot vaan sitten ovat homoja/lesboja?)

Eiköhän tämäkin Suomessa nähdä jossain vaiheessa, Ja vielä on 6.kausi tulossa Amerikan maalla ainakin.

2 comments:

Susanna said...

Mä en käsitä miksei ne ole kirjoittaneet Shanen hahmolle mitään uutta. Jokainen tuossa iässä kokee jossain vaiheessa halua sitoutua ja asettua, ja tuollaisille hulivileille se meinaa aina jonkinasteista kriisiä. Kyllä siitä luulis irtoavan muutaman jakson verran :D.

Ja tosiaan, onhan heterosarjoissakin aina jokin muu pointti kuin se että ovat sitten heteroita. Ja voi että mua tökkii L-koodissa se kun KAIKKI maailman naiset on lesboja ja flaksi käy senku vilkasee. Ku oliski oikeasti niin helppoa *lol*

Angela on ihana...

Anonymous said...

Vastapainona Säpinän l-koodiahdistukselle kommentoin, että viime vuonna tuli yleltä tanskalainen poliisisarja Anna Pihl, jossa melko luontevasti oli mukana myös yksi lesbo ja bösse (huom osaan tanskaa). Anna itse on aika herkku, joten harmi jos missasitte sen. Muutenkin sarja oli skandinaavista laatua.

Lisäksi tänään tulee brittilaatua ykköseltä; 22:00 Murha mielessä, jonka naispääosan ihmissuhde-elämän voi katsoja arvata itse, ainakin tähän mennessä.