20.7.08

Fingersmith

Fingersmith taisi tulla suomessakin telkasta hiljan minisarjana, mutta itse näin tämän minisarjan DVD:ltä joita jo Anttiloissa yms. myydään.

Tarina perustuu Sarah Watersin samannimiseen romaaniin (jota en ole lukenut). Samainen nainen on kirjoittanut myös Tipping The Velvet romaanin (jota en ole lukenut) josta myöskin on BBC tehnyt minisarjan. Se oli mahtava. Fingersmith on hieman sekavampi mutta tasokasta TV-draamaa kuitenkin.

Päähuomion juonesta vie moninkertainen huiputtelu ja puliveivaaminen joka alkaa jo kompastua omaan nokkeluuteensa. Siinä sivussa kulkee kahden naisen, taskuvarkaan ja ankaran enonsa kasvattaman orpotytön välinen rakastuminen jota ei sen kummemmin demonisoida vaikka 1800-luvulla tai missä lie menneisyydessä eletäänkin. Ei sitä lemmenjuttua kauheasti pohjustetakaan joten koko suhde tuntuukin lopulta aika päälle liimatulta. Melko viihdyttävää katsottavaa yhtä kaikki, joskin juuri tuon lesbo-puolen odotushorisontti kannattaa laskea melko matalalle, vaikka siitä kai Sarah Waters tunnetuin onkin. Watersin Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuvat (lesbo)romaanit ovat näes ymmärtääkseni varsin suosittuja maailmalla. Joskos niistä (ensi) kesän lukemistoa sitten?

1 comment:

Anonymous said...

Lukaisin the Night Watch'in. Tapahtumat sijoittuvat viime sodan aikaiseen Lontooseen. Täytyy sanoa, että kirjailija kuvaa paremmin pommitusten aikaansaamaa tuhoa kuin ihmisten sielunelämää.