11.2.07

Lievästi naksahtaneita naisia ruudun täydeltä

Tulevalla viikolla voi telkasta nähdä parikin hyvää elokuvaa, joissa on jossain määrin hämmentävää naisenergiaa ja naistenvälistä kemiaa tarjolla. Vaikka suurin piirtein heteronaisista on kummasakin leffassa kyse, on niissä mielestäni alitekstinä se kuinka hieman eksyksissä oleva tai suorastaan psykoottinen nuori nainen saattaa ankkuroitua, ihastua ja tuntea vetoa vanhempaan menestyneeseen naiseen – vaikka kaiken menestyksensäkin keskellä nainen voi olla epävarma itsestään ja epäillä muita ympärillään. Seurauksena jonkinasteista molemminpuolista riippuvuutta, manipulointia ja valehtelua (ja ehkäpä jopa vihaa koska ei voi rakastaakkaan?)

Erittäin hyviä elokuvia molemmat – vähän outoja tosin.

Tiistai 13.02.2007, SubTV
Nathalie (Ohj. Anne Fontaine. 2003. Pääosissa jumalaiset Fanny Ardant ja Emmanuelle Beart) "Eroottinen draama kauniista pariisilaisprostituoidusta Nathaliesta, jonka varakas rouva palkkaa viettelemään ja vakoilemaan uskottomuudesta epäilemäänsä aviomiestä - mutta onko mies lopulta uskoton, ja voiko Nathalieen luottaa. "


Torstai 15.02.2007, YLE TV1
Muukalaisia (The Business of Strangers, Ohj. Patrick Stettner. 2001. Pääosissa upeat Stockard Channing ja Julia Stiles). "Trilleri kahden urakeskeisen ja piinkovan liikenaisen tapahtumarikkaaksi käyvästä hotelliyöstä."

6 comments:

sakara said...

Moi! Hyvää ystävänpäivää! :)

Toimin ehkä liian herkästi intuitioni varassa mutta olen valmis pitämään sinua todennäköisesti varsin kivana ihan pelästään tämän blogin perusteella. Ja jos olet kiva, lasken sinut ystävänpäivätoivotuksen arvoiseksi. :)

Säpinä said...

Oi kiitos! Hyvää ystävänpäivää sinullekin S.

Kyllähän minä aika kiva olen, ja jopa suurimman osan ajasta :)

Anonymous said...

Kun kerran löysin blogisi niin kommentoimpa tätä toistakin mielenkiintoista aihetta eli ranskalaisia elokuvia ja niiden naisia. Ranskalaiset elokuvat ovat muuten outoja mutta todella mielenkiintoisia. Tuo Nathalie tuli katsottua ja kyllähän siitä voisi lukea naisten välillä olevan vetovoimaa, ainakin näin gay-näkökulmasta. Jotenkin odotti koko ajan että se jännite mikä nuoren ja vanhemman naisen välillä olisi jotenkin muuttanut tuota juonta; syntynyt vaikka Intohimoinen Suhde ;-)
Tuli muuten tuosta leffasta mieleen myös toinen elokuva Pianonsoittajan sivunkääntäjä; siinäkin oli voimakas jännite nuoren ja vanhemman naisen välillä. Kiero oli kyllä senkin juoni!

Säpinä said...

Samaa mieltä kanssasi, Anonyymi: ranskalaisten elokuvien naissuhteet ovat kyllä todellakin aika erikoisia näin suomalaisesta näkökulmasta ainakin. Luen jatkuvasti lesbistä latausta kun kaksi ranskatarta on ruudulla yhtään isommassa roolissa.

Välillä tuota jännitettä joka Nathaliessakin on ei pureta mutta hyvin usein ranskalaisten elokuvien naiset päätyvät vähintään suutelun asteelle vaikka tarinan asetelma olisikin periaatteessa heteromaailmaa. Esim. Roolipeli, 8 naista...

Pitääkin tutustua tarkemmin ranskalaisten käsitykseen aistillisuudesta, ylittääkö se oikeasti sukupuolirajoja vai suutelevatko nämäkin valkokankaiden naiset toisiaan vain kaupallisuuden nimissä?

Anonymous said...

Jos et muuten ole katsonut sellaista ranskalaista elokuvaa kuin Choses secretes (Salaiset leikit), niin suosittelen. En lähde sitä ollenkaan analysoimaan kun taitoni eivät riitä.. Mutta siinä kyllä näytetään vähän enemmänkin kuin pelkkää latausta naisten välillä, miehen katse kyllä aika oleellisesti mukana mutta yllättäen myös naisen aito halu ja rakkaus toista naista kohtaan. Enempää en paljasta sillä silloin palljastuisi myös elokuvan loppu.

Anonymous said...

Kyrpää perseeseen esinahka takana saatanat kikkeli jumalauta