21.2.07

Kalju nainen, voi että!

Ei ole montaa vuotta siitä kun vallalla oli stereotypia, että kaikki lesbot on kaljuja. Kaljuja rekkoja. Tai kyllä se käsitys taitaa elää vieläkin esim. heteronormatiivisissa naistenlehdissä ja senioriväestön käsityksissä maailmasta. Tänään iloitsen sitä, että on olemassa sekä pitkätukkaisia lesboja, että kaljuja heteronaisia.

Jos Britney Spearsin päänajelu poikikin paljon huonoa kirjoittelua roskalehdissä niin myös ainakin yhden ihan hyvänkin artikkelin.

6 comments:

Anonymous said...

Loistava artikkeli, kiitoksia vinkistä! Näinhän se meidän kulttuurissamme taitaa edelleen olla että "hiukset ovat naisen kruunu". Itselläni ei ole kokemusta kaljuna olemisesta mutta niiden lyhentäminen radikaalisti pitkistä lyhyiksi on aina ollut merkki jonkinlaisesta suuresta elämänmuutoksesta. Hiukset ovat poliittista... :)

Säpinä said...

Sinäpä sen tiivistit: hiukset on poliittista. Naisten hiukset varsinkin, vaikka onhan pitkätukkaisissa miehissäkin ollut ainakin vielä viimevuosikymmenellä kovasti ihmettelemistä ja päivittelemisen aihetta.

Anonymous said...

Hohhoi. "Zoologist Desmond Morris suggests that women traditionally have long hair because their ancestors, the aquatic apes, developed long hair to give their babies something to hang on to."

Ihanan terävää yhteiskunnallis-historiallista analyysia.

Säpinä said...

ja mä kun aina ajattelin että se johtui siitä että saksia ei oltu vielä keksitty ;p

Anonymous said...

Tuo s:n lainaus oli minunkin suosikki, siinä tuosta noin vain ohitetaan se että kyllähän miestenkin hiukset kasvaa jos niitä ei leikata :D

- Kettutyttö

Anonymous said...

Täydellinen muotoilu kiitos