24.8.08

Kuka tahtoo kaksi äitiä, ugh

Katselin tuossa Manhattania (ohj. Woody Allen, 1979) uudemman kerran. Siinähän on sivuhahmoina lesbopari johon päähenkilökin viittaa:

Isaac Davis: I got a kid, he's being raised by two women at the moment.
Mary Wilke: Oh, y'know, I mean I think that works. [..] You don't need a male, I mean. Two mothers are absolutely fine.
Isaac Davis: Really? Because I always feel very few people survive one mother.





Olisiko tämä elokuva ensimmäinen kerta kun Meryl Streep esittää lesboa? Ei viimeinen suinkaan. Mieleen nousee heti The Hours (Daldry, 2002). Angels in America tv-sarjassa hahmonsa on hetero mutta suutelee kuitenkin naispuoleisen enkelin (Emma Thompson) kanssa. Jotain astraalirakastelua siinä tapahtuu :)

Manhattanissa hänen esittämänsä Jill Davis on jättänyt aviomiehensä toisen naisen takia mutta kaikki henkilöhahmot on niin Allenmaisesti sekaisin, että tuntuu kuin Jill olisi koko leffan ainoa tolkullinen tyyppi.

5 comments:

Anonymous said...

Böö! Ihmisellä voi olla vain yksi äiti.

Hlökohtaisesti ei oikein siedä Allenia: mielestäni hän on pervo intellektuelli, joka purkaa omat traumansa leffoihin. Uusin teos, mikä lienee Vicky Cristina Barcelona olikaan, on trailereiden perustella tympeää jyystämistä ristiin rastiin, mukana myös luonnollisesti yksi pakollinen lesboilu by Penelope Cruz, joka menee taas ihan hukkaan tässäkin leffassa.

Susanna said...

Ihan pakko halkoa hiuksia.
Nimitys äiti annetaan usein myös naiselle, joka ei ole lapsen biologinen vanhempi, mikäli hän käyttäytyy lapselle äidinomaisesti.
http://fi.wikipedia.org/wiki/%C3%84iti

Ja olisihan toki hyvin julmaa sanoa että adoptioäiti tai lesbosuhteen toinen nainen ei olisi äiti.

Mä en tykkää Allenista/leffoistaan ollenkaan. Pervo intellektuelli kuulostaa oikein sopivalta luonnehdinnalta :D.

hmm, astraalirakastelua Emma Thompsonin kanssa....

Anonymous said...

Olet oikeassa noiden määritelmien kanssa. Mä ehkä provosoiduin, kun mielestäni otsikossa oli sellaista kevyttä kenttähostiliteettia äitiyttä kohtaan.

Äitiys on parasta mitä ihmiselle voi tapahtua. En vaihtaisi äitiyttä mihinkään. En edes astraali tai puhumattakaan in flesh rakasteluun KENENKÄÄN kanssa ja se on jo aika paljon se.

Säpinä said...

Hih, arvasin, että tuohon äiti-läppään tartutaan. Itselläni ei ole asiaan mitään varsinaista kantaa, mutta vitsi nauratti koska minulle kyllä on ollut aivan tarpeeksi siinä yhdessä :)

Allenin tuotanto on laadultaan vaihtelevaa mutta mielestäni hän kuvaa erityisen hienosti ihmisiä jotka rakastuvat esim. Hannah and Her Sisters elokuvassa. Ja tietysti New Yorkia.


Susanna, ei oo Emma paha ollenkaan kyllähän sitä astraalirakastelis ;)

Anonymous said...

Mä luulin, että Susanna on kuumana Emma Thompsoniin.