28.1.08

Käytännöllinen vinkki

Kaikkihan me tiedämme, että L-koodi on harvinaisen pa**a draama-sarja. Niksi-Pirkan hengessä tajusin juuri oivallisen tavan parantaa L-koodi elämystä: katso jaksot kännissä!

7 comments:

Anonymous said...

No mikä siinä L-koodissa sitten on mielestäsi vikana?

Säpinä said...

- henkilöhahmot ovet epäjohdonmukaisia
- juonen käänteet ontuu, tämän lisäksi juonen kannalta keskeisiä tapahtumia ei näytetä. vaan joku istuu kahvilassa kertoo mitä tapahtui kolme kuukautta sitten jne.
- erittäin kömpelösti toteutettu poliittinen agenda, lesboelämän "poliittisia puolia" ei kerrota draaman keinon siis toimintana, vaan kameran eteen istutetaan joku puolijulkkis saarnaamaan (erit. 2-kaudella vai olikohan se kolmas)
- edellinen pätee myös pariin lesbobändiin joita sarja buffaa: ne saavat täysin kohtuuttomasti "studioaikaa" paskoille biiseilleen.
- osa jaksoista on todella luokattomasti ohjattu, jopa Bealsistä näkee ettei hänellä ole näyttelijänä hajuakaan sitä mitä hänen pitäisi kohtauksessa tehdä.
- paska puvustus
- huumori katosi lähes kokonaan 1. kauden jälkeen.. boooriiinggg.

Tässä nyt vaan mitä ekana tuli mieleen.

No olen nähnyt jo joitakin jaksoja jenkeissä parhaillaan käynnissä olevasta 5-kaudesta ja jotain parannusta on tapahtunut, joskin vieläkin hahmot ovat jossain määrin epäjohdonmukaisia.

Anonymous said...

Entäs hahmojen epärealistinen ja kiiltokuvamainen ulkonäkö? Hahhaa! Joo, tuollaisiltahan me kaikki näytetään... :-D
MM.

Säpinä said...

Mä ainakin oon tosi kaunis! :D

No vakavammin puhuen, suomalaisesta näkokulmasta hahmojen kauneus ja naiselliset olemukset ovat todellakin epärealistisia, mutta Los Angelesin tai San Franciscon scenessä ei enää niinkään - onhan sielläkin rekkansa mutta niin paljon muutakin.

Ja onhan myös täysin liikkuvan kuvan kerronnan perinteitä noudattava tapa, että henkilöhahmoja esittää keskivertoa kauniimmat ihmiset - heterot, homot, oli mitä oli. Hyvä niin. Minusta on ihanaa jos joku on tosi kaunis. En kaipaa realismia saippuaoopperaani.

Säpinä said...

Ja kuin tilauksesta, törmäsin tähän parodiavideoon (sivun keskivaiheilla.

Anonymous said...

Panokohtaukset ovat parantuneet verrattuna 1.kauteen. Ne muistuttavat yhä kuitenkin pahasti kliseistä hetoroseksiä. Myös repliikit, kuten "saanko tulla sisääsi" istuvat huonosti naisten välisiin puuhiin.

Anonymous said...

"Panokohtaukset ovat parantuneet verrattuna 1.kauteen. Ne muistuttavat yhä kuitenkin pahasti kliseistä hetoroseksiä. Myös repliikit, kuten "saanko tulla sisääsi" istuvat huonosti naisten välisiin puuhiin."

Jos L Wordissa on jotain hyvää, niin se on ehdottomasti juuri seksikohtaukset - omasta mielestäni ne eivät juuri realistisempia voisi olla. Varsinkin 5. kaudella, whohhoo. Enkä näe mitään outoa repliikissä "saanko tulla sisääsi"... it's sounds pretty hot actually.