9.6.06

Kysymyksiä diivoista

Minua on paljonkin uteloittanut se miksi homomiehet niin usein palvovat diivoja? Siis tämähän on mielestäni hieno juttu ja miksei sitä palvoisi upeita voimakkaita ja lahjakkaita estraditaiteilijoita, Naisia isolla n:llä, sopiihan niitä ihailla. En vain ole huomannut, että lesbokulttuurissa kukaan aktiivisesti jaksaisi palvoa yhtään mitään – miehiä nyt ainakaan, vaikka kuinka karismaattisia olisivat.

Niin, ensinnäkin mikä on diivan määritelmä? Lainaan löytämääni Salonin artikkelia:

Divas must be anti-establishment figures who overcome the limits of mainstream taste, either through style, strength of character or sheer energetic talent...

Samassa artikkelissa annetaan ymmärtää että Diivan ihailu -ilmiönä olisi hiipumassa. Mutta ei se kuolemassa ole mikäli omaan havaintokykyyni luotan. Yksi homoystäväni sanoo, että haluaisi itse olla Annie Lennox, joka laulaa upeasti omaa biisiään hyvin leikatussa ja laskeutuvassa iltapuvussa ja kansa hurraa ja niin edelleen. Tämä ei varmasti kuitenkaan ole ainoa selitys, että homomies haluaisi olla nainen?

Keitä muuten on suomalaiset nykydiivat? Karita Mattila? Kyllikki Forssell tai Ritva Oksanen? Tai maanläheisempi madame: Kristiina Elstelä?

2 comments:

Anonymous said...

No varmaan yksi nykydiivoista on tämä Saimi Nousiainen... Eikös se siellä DTM:ssäkin pyöri tasaisin väliajoin!

Anonymous said...

Joo, ja myös Laura Voutilaista on tituleerattu yhdeksi kuumimmista homo-ikoneista! YÖK! Molemmat, saimi sekä laura.