7.5.06

Bad girls go to prison

Jos elokuvailtaa kaipaat tässä viihdyttävä vinkki: Chicagon elokuvaversio (dir. Marshall 2002) on hienosti toteutettu musikaali jossa Catherine Zeta-Jones loistaa seksikkäänä Velma Kellynä. Vaikka toteutus onkin pääosin 'heteronormatiivinen', nousee mielestäni Queen Latifah:n Mama Mortonin hahmossa esiin ihanasti myös hieman lesbistä alitekstiä. Uh-uhuh mikä mama, siinä nöyrtyy miehet ja naiset suuntauksista riippumatta.

Alitekstin tunnetuimpia esimerkkejä on tietysti TV-sarja Xena – pitänee tässä joku ilta bloggailla syväluotaava analyysi Xenan ja Gabriellen suhteesta. Toisinaan on parempi, että suhteen luonne jätetään katsojan ymmärryksen varaan, ja mielikuvitukselle tilaa. Xena-faneissakin on suuri joukko niitä jotka pitävät suhdetta pelkkänä ystävyytenä. Eläkööt raukat siinä uskossa, hah-ha.

Naisvankilaelokuvat sinänsä on oma alakulttuurinsa jolle löytyy fanijoukkonsa. Itse en juurikaan ole tähän lajityyppiin tutustunut, mutta pistäkää suosituksia kommenttiosastolle, jos on joku hyvä tullut nähtyä.
(Kas kummaa, olihan Xenassakin aivan sattumoisin yksi naisvankilajakso. Miten ne nyt sellaisen meni tekemään?)

1 comment:

Säpinä said...

Pöyristyttävää!

:)