23.9.06

Kimppamenkat

Dormitory effect – tietääkö joku suomennosta?

Eli, on tutkittu, että yhdessä asuvien naisten kuukautiskierrot synkronoituvat muutamassa kuukaudessa samaan tahtiin. Eikä välttämättä tarvitse edes asua yhdessä, pelkkä deittailu riittää, olen huomannut. Surffaamalla en mitään järkevää syytä löytänyt, mutta tämä liittynee jotenkin feromoneihin, väitetään. Mutta vaikea kuvitella, että mikä olisi vaikkapa se primitiivinen lajinjatkumissyy joka tätä ilmiötä voisi selittää.

Tapahtuukohan dormitory effect myös naisvankiloissa? Miettikää kun sadalla naismurhaajalla on yhtä aikaa PMS.
:D

7 comments:

  1. Anonymous23/9/06 23:22

    Heh :D hauska vankilaesimerkki!

    Minunkaan mielestäni ei tarvitse edes asua saman katon alla, vaan läheinen ystävyyskin riittää tuohon kuukautiskierron samanaikaisuuteen.

    Olen aina ollut ihastunut primitiiviviettien pohdiskeluun, ja luulen jo luulevani vastauksen tähänkin arvoitukseen.

    Kun naiset ovat keskenään sopuisia, on varmaan miehenkin helpompaa ujuttautua niiden molempien pöksyihin. Ja koska miesten tehtävänä maailmassa kautta aikojen on ollut vain siittää jälkeläisiä, ja mahdollisimman paljon - mikä onkaan helpompaa kuin hedelmöittää suotuisissa olosuhteissa kaksi samoihin aikoihin ovuloivaa naarasta?!

    Esimerkiksi vaikkapa ihan suht heteroseksuaalinen vaimo ja tämän ystävätär yhteisissä pippaloissa illan päätteeksi. Tai threesome-naiset kimppakivaleikeissä. Ja vaikka lopulta kävisikin niin että naaraat alkaisivat hylkimään mielestään varsin nokkelaa ja aikaansaavaa alfa-urosta, voi hyvinkin olla, että ne keskenään kuitenkin pysyisivät sopuisina, kantaisivat jälkeläisensä, synnyttäisivät ja kasvattaisivat niitä suotuisassa, laumahenkisessä ilmapiirissä, taaten täten vakaan kasvupohjan ja terveen tarpeen ja halun tuottaa uusia jälkeläisiä!

    Niin lähellä eläimellistä tasoa tässä siis yhä ollaan :D

    ReplyDelete
  2. Mutta jos toinen on epäsäännöllinen ja toinen toimii kalenterin tarkkuudella, ei "synkronisointia" tapahdu, vaikka asuisi yhdessä yli neljä vuotta.

    ReplyDelete
  3. Anonymous24/9/06 11:02

    Jospa silloin ei ole tarkoituskaan lisääntyä?

    ReplyDelete
  4. Niin, eihän tämä varmastikaan ihan kaikilla toimi.

    Kiinnostava teoria, bambi. Sen voisi spekuloiden kääntää myös naisten keskeiseksi kilpailuasetelmaksi. Jos lauman kaikilla naarailla on samaan aikaan kuukautiset niin kukaan ei pääse 'vetmään välistä' ja hankkiutumaan raskaaksi siinä vaiheessa kun muilla on väärä vaihe kiertoa.

    hmm.

    ReplyDelete
  5. Anonymous30/9/06 20:43

    Oma arvailuni on, että olis jäänne jostain muinaisesta ajasta, jolloin oli tapana lisääntyä kevätkesän kynnyksellä. Lauman johtajanaaraan mukaan sitten muutkin alkoivat kiimaan, sitten voitiin yhdessä hoitaa pennut.

    ReplyDelete
  6. mjooh, emokuolleisuus kun oli melko korkea niin olihan kätevää, että muut lauman naaraat pystyivät imettämään orpoja pentuja.
    Ja tosiaan, joillakin sitä synkronointia ei tule - vaikka se olisi kyllä kätevää ;)

    ReplyDelete
  7. Ei 10 vuodessa ole kertaakaan osunut samoihin.., ikävää :)

    ReplyDelete