8.6.06

Syväluotaavan filosofinen mielipide

Olen toki iloinen siitä, että homoliittojen kieltäminen perustuslaissa ei mennyt USA:n senaatissa eteenpäin [HS], ja Suomessa kun parisuhdelakia oltiin päättämässä, kävin minäkin eduskuntatalon portailla mieleni ilmaisemassa. Mutta olen kuitenkin ollut enimmäkseen sillä kannalla, että sen sijaan että annetaan homoille avio-oikeus, heteroavioliitotkin pitäisi kieltää lailla. Mitä noista muuta kuin murhetta seuraa useimmille? Joo, perintöverot pois ja testamentit kuntoon, niin ei kenenkään tarvitse mennä taloudellisten seikkojen takia naimisiin. Mitä muutakaan syytä siihen nyt muka olisi? Rakkaus on rakkautta eikä sormus.

4 comments:

  1. Avioliitto lienee ainut taloudellinen sopimus, joka sovitaan pääasiallisesti tunnesyistä.

    ReplyDelete
  2. Avioeropaperit taitaa olla toinen samanlainen.
    hmmm

    ReplyDelete
  3. Avioliitolla on muitakin oikeusvaikutuksia kuin taloudelliset. Tyypillisimmillään tämä näkyy, jos esim. toinen ajaa kolarin. Susiparin puoliskolle ei sairaalahenkilökunnalla ole oikeutta kertoa mitään, aviopuolisolle kertominen on velvollisuus.

    ReplyDelete
  4. Anonymous27/6/06 10:37

    Jos ei loju sairaalan petissä ihan tiedotonna, Suomessa voi käsittääkseni itse määritellä, kelle annetaan tietoja ja kelle ei.

    ReplyDelete