30.12.06

Lapsia ja aikuisia

Lapsia ja aikuisia (ohj. Aleksi Salmenperä) YLE TV1, sunnuntaina 31.12 klo 21.00

On harvinaista, että suomalainen elokuvakin käsittelee kahden naisen rakastumista. Lapsia ja aikuisia on mielestäni raikas komedia, eli kannattaa katsoa jos ei vielä ole nähnyt.

Toisessa pääroolissa oleva Minttu Mustakallio on erittäin hyvä näyttelijä. Henkilöhahmonsa tykkää naisista enemmän kuin miehistä, mutta saattaa sellaisenkin sänkyynsä ottaa jos ei ole muuta juuri sillä hetkellä tarjolla. Taitaa olla ihan arkirealismia joillekin tämä tämmöinen touhu?

Plussat myös sille, että sekä elokuvan ohjaaja, että käsikirjoittaja ovat miehiä. Ihan hyvää naiskuvaa molemmat tässä rakentavat.

Suomessahan tätä leffaa ei ole missään vaiheessa markkinoitu "lesboleffana" mikä on ihan jees, enemmän tässä onkin keskiössä rakkauskiemurat kuin juuri se että kaksi naista löytää toisensa. Ulkomaanlevityksessä käsittääkseni lesboteemaa on korostettu enemmän. Se saattaa olla ihan hyvä strategia jolla saadaan ainakin tietyt intressit omaavia katsojia houkuteltua esim. Pohjois-Amerikassa, jossa kai harva Eurooppalainen elokuva huomataan kun kilpailu on niin kovaa.

29.12.06

Loving Annabelle

Miksi kaikki coolit leffamaikat aina on kirjallisuuden opettajia? Voisikos joskus jossain leffassa olla vaikka joku ubersexy kemian opettaja? No joo, ehkä parempi, että elokuvantekijät pitäytyy siinä runojen analysoimisessa luokkahuonekohtauksissaan.

Loving Annabelle (ohj. Katherine Brooks) on niiden tänä vuonna ilmestyneiden muutaman lesboleffan joukossa jotka ovat jotain huomiota saaneet. Tavallaan ymmärränkin koska pääparin esittäjät Diane Gaidry ja Erin Kelly ovat molemmat varsin vetäviä naisia ja melko hyviä näyttelijöitä. Heillä on myös hyvä yhteiskemia joka kasvaa kiihottavasti loppua kohden. Leffan keskeisiä teemoja katolilaisuutta ja kiellettyä rakkautta, niin kuin sitä tässä käsitellään, en sen sijaan oikein ymmärrä.



VAROITUS -- SPOILAUSTA:

On se hitto soikoiin niin suuri se rakkauden synti (näille katollisille), että toki paha saa palkkansa. Elokuvassa on onneton loppu. Virkavalta hakee rikollisen pois. Juonellisesti sen voi pistää opettajan ja oppilaan väliseen suhteen piikkiin mitä moni pakanakin pitää kiellettynä. Mutta kun tässä kyseessä on samaa sukupuolta olevien ihmisten suhde niin liikutaan mielestäni jo hieman poliittisesti arveluttavilla vesillä. Ei tämän leffan näkeminen ainakaan seksuaalisuuttaan löytävää katolista koulutyttöä yhtään voimista, tuskin muitakaan. Mikä tässä Annabellen rakastamisessa nyt lopulta onkaan se synti ja rikos?

3.12.06

Kasvot mediassa

AfterEllenin kylkeen tempaistu blogi Best. Lesbian-ish. Day. Ever. on päässyt hyvään vauhtiin. Suosittelen lepakkoteemoista mediassa & julkkisjuoruista kiinnostuneille.

Julkkiksille vittuilusta kiinnostuneille sopii sitten homoteemainen Pink is the new blog.

Säännöllisesti tuolla ameeriikan maalla putkahtaa joku kaunotar ulos kaapista. Viimeisimmät kuhinat lienevät Terminator babe Kristanna Lokenin ja Michelle Rodriguezin romanssin tiimoilta. Selkeästi tällaiset "esikuvat" tekevät lepakoille hyvää, jotenkin voimistavat. Koskas Suomessa päästäisiin samaan tilanteeseen, että edes joku joskus? Olisihan täälläkin jotain kivoja julkkiskissoja, mutta visusti ovat kaapissa pysyneet suurin osa. Tavallaan kyllä ymmärrän, että jos esim. kiertelee jossa pikkukaupunkien tanssilavoilla esiintymässä niin kaapistatulolla on riskinsä ahdasmielisissä maakunnissa, jos leipä on niiden sympatioista kiinni.

On tää niin nihkeetä – kuinka pitkään seksuaalinen suuntautuneisuus on sellainen asia, että esim. tällainenkin bloggaus syntyy, puhumattakaan siitä että se enää lakkaisi kiinnostamasta ketään?

21.11.06

Lucy iskee jälleen


Lucy Lawless taitaa olla lesbisen alitekstin kruunaamaton kuningatar. Tai ainakin Battlestar Galactican tekijät osaavat hyödyntää Xenan antamaa mainetta ja sarjan loppumisen jättämää aukkoa. Galacticassa on nimittäin alettu kolmannella tuotantokaudella hieman vihjailla kahden Cylon baben (Lawless ja Tricia Helfer) välistä suhdetta. Ihan vaan pitkiä katseita alkuun ja sitten nukkuvat alasti samassa sängyssä. Välissä vaan joku mies, pirulauta. Kolmenkimppaa juu. Hitto jos kerrankin pari hottia avaruushirviögimmaa toisistaan tykkää niin tokihan siihen joku karvanen ukko pitää väliin tukea (sic).

Katsoisin jakson kuitenkin jos joskus suomessa asti näytetään : )
[via lucylawless.info]

28.10.06

Sandrine Ho(l)t

Lauantaikuva viikonlopun ratoksi. Eli ei sen syvällisempää asiaa tänään kuin, että löytyi ensimmäinen hyvä syy katsoa L-koodia myös neloskaudella:

Mutta mä otankin aina kierroksia mimmeistä jotka ovat näyttäytyneet aseen kanssa (terveisiä vaan Freudille). Sandrinehan oli paukuttamassa pyssyä ja mättämässä roistoja turpaan hauskassa TV-sarjassa Once a Thief.

22.10.06

Mombasa vs. Aikuinen nainen

Jos kaikkien aikojen suomalaisesta lesbo-anthemista kilpailtaisiin niin se olisi varmaankin kahden kauppa: Paula Koivuniemen Aikuinen nainen vastaan Taiskan Mombasa....

Kumpi voittaisi?

Minäkin osaan sanat ulkoa vaikka en todellakaan ole mikään iskelmämusiikin ystävä. Ei vaan voi välttää näitä kuulemasta jos johonkin naistenbileeseen eksyy.


Vai onko esmes jollain PPMP:llä joku niin kova hitti, että mahtuisi sekaan? En oikein usko, vaikka jotain niiden renkutusta toistettiinkin puolen tunnin välein pari kesää sitten kaikissa Helsingin homomestoissa.

21.10.06

Perspektiiviä

Viikko takaperin ulkoilutin kaikennähnyttä ulkomaanelävää DTM:ssä. Yläkerran Hehku:ssa oli juuri parahiksi saapuessamme 'folk-henkinen' laulaja kitaran kanssa. Loppubiisin osasivat kaikki paikalla olleet ulkoa ja lauloivatkin mukana täysin palkein.

Kuka arvaa biisin?

Meno oli kuulemma aivan samanlaista kuin Vancouverissa, Los Angelesissa ja New Yorkissa 80-luvun alussa.

Alakertaan kun päästiin, toistin ennakkobuffini eli, että paikan sanotaan olevan "Skandinavian suurin gay-klubi." Harvoin olen nähnyt niin pettynyttä naamaa. Odotukset olivat hieman toisenlaiset.

Alan säästää rahaa lentolippuihin.

13.10.06

Turvatarkastuksessa


Olen viimeaikoina hieman lennellyt kotimaassa. Onneksi turvatarkastuksessa aina joku vyö tai vetoketju piippaa sillä turvatarkastuksen naiset ovat olleet kaikki tosi söpöjä. Mikäs sen mukavampaa kuin, että nätti nainen univormussa kopeloi topakasti ja tiuhalla seulalla läpi koko kropan. Edestä ja takaa. Laitan siis jatkossakin metalliset vyöni ja saappaani jalkaan.

Suomessa.

En suosittele tätä toimintaa harrastettavan esimerkiksi Saksalaisilla lentokentillä. Sikäläiset daamit ovat vetäneet liikaa hapankaalia.


[Kuvalähde http://www.imagewear.fi/]

23.9.06

TV Alert: The Hunger

Siitä asti kun näin elokuvan Verenjano (The Hunger, ohj. Tony Scott, 1983), olen haaveillut, että Catherine Deneuve tulisi ja purisi minua. Kaulasta. Tai ihan mistä vaan haluaa. Äh, itse asiassa olen haaveillut, että Catherine Deneuve purisi minua aivan siitä asti kun olen tiennyt hänen olevan olemassa.

No, yhtä kaikki, The Hunger tulee pian telkasta: torstaina 29.9. klo 00:00, mtv3

Että, ajattelin vaan mainostaa. Mukana myös ihailemani Susan Sarandon (jota Deneuve pureskelee). David Bowiekin on mitä kiinnostavin, vaikka onkin mies (tavallaan), mutta eihän siitä nyt ketään voi lakitupaan viedä.

Ja 80-luvun estetiikkaa, hui.

Kimppamenkat

Dormitory effect – tietääkö joku suomennosta?

Eli, on tutkittu, että yhdessä asuvien naisten kuukautiskierrot synkronoituvat muutamassa kuukaudessa samaan tahtiin. Eikä välttämättä tarvitse edes asua yhdessä, pelkkä deittailu riittää, olen huomannut. Surffaamalla en mitään järkevää syytä löytänyt, mutta tämä liittynee jotenkin feromoneihin, väitetään. Mutta vaikea kuvitella, että mikä olisi vaikkapa se primitiivinen lajinjatkumissyy joka tätä ilmiötä voisi selittää.

Tapahtuukohan dormitory effect myös naisvankiloissa? Miettikää kun sadalla naismurhaajalla on yhtä aikaa PMS.
:D

14.9.06

Subtext


Main Entry: sub·text
Function: noun
: the implicit or metaphorical meaning (as of a literary text)
[Encyclopedia Britannica]

Alun perin minun piti tehdä yleiskatsaus alitekstiin tv:ssä ja elokuvissa, mutta kaikki parhaat esimerkit löytyy TV-sarjasta Xena: soturiprinsessa, joka 90-luvulla teki tästä alueesta mestarillisesti suorastaan taiteen lajin. Mutta yritin kaivella muististani muutaman muunkin esimerkin.

Homoseksuaalisuuden suora esittäminen elokuvissa ja tv:ssä ei ole ollut sallittua kovinkaan pitkään ja edelleen jos halutaan laajaa levitystä mukaan lukien tietyt tiukkapipoiset maat ja osavaltiot, joudutaan olemaan tarkkoina sen kanssa mitä voidaan näyttää. Siksi ennen, ja vielä nykyäänkin käytetään paljon nkts. alitekstiä jonka avulla voidaan kertoa hieman toista tarinaa, sen pääkyhäelmän rinnalla. Umpiheterot voivat olla tälle ihan rauhassa täysin sokeita mutta osalle katsoajia saadaan avattua ihan toisenlaista maailmaa kikkailemalla kuvan, dialogin ja henkilöiden avulla. On tiettyjä vakitapojakin joilla voidaan esim. lesbistä tarinaa kertoa. Naisvankiloita jo hieman olen käsitellytkin.


Kylpeminen
Toinen yleinen kikka on kimppakylpy. Mikäs sen mukavampaa kuin kaksi alastonta naista etsimässä saippuaa ammeen pohjalta. Xenassa esiintyykin harvinaisen puhtaita soturinaisia, niin hanakasti he kylpivät ja uivat. Kylpeepä myös sarjakuvabitch Tank Girl flikkojen kaa, vaikka hänellä onkin hyvinvarustettu kenguru poikaystävänä.


Tekohengitys
Aina löytyy neito hädässä ja toinen häntä elvyttämään. Xena ja Gabriellekin ovat taju kankaalla tuon tuostakin. Rankkaa puuhaa on maailman pelastaminen.

Vampyyrit
Vampyyreille on sallittua pureskella ketä tahansa sukupuoleen katsomatta. The Hunger elokuvassa jo ihan reippaasti pussataankin, mutta olisiko kahden naisen rakkaussuhteen kuvaaminen edes vuonna 1983 ollut mahdollista ilman, että toinen on vampyyri? 60- ja 70-luvuilla tehtiin useita b-luokan vampyyrileffoja joissa naisvampyyreilla riittää naisverta imettäväksi. Kiitos elokuva-arkiston olen pari sellaista nähnytkin – aivan hillitöntä katsottavaa.

Väärässä ruumiissa

Hyvä tekosyy saada kaksi naista suutelemaan on pistää toisen sielu miehen ruumiiseen väliaikaisesti tai uudestisyntymän kautta. Xenakin pääsi pussaamaan Gabrielleä olleessaan Autolycuksen ruumiissa. Star Trek DS9:ssä ovelasti Jadzia Dax on rotua joka muistaa edelliset elämänsä. Miehenä ollessaan hänellä olla rakkaussuhde naiseen ja mihinkäs se rakkaus katoaisi vaikka uudelleensyntymä tapahtuikin naisen ruumiiseen. Näin suudelma voidaan näyttää Texasissakin, eikä tuotantoyhtiö menetä rahojaan bannatusta sarjasta.

Myös Orlando liikkuu kiinnostavasti sukupuolisuuden rajoilla, ja kourallinen Shakespearen näytelmiä, joissa on paljon cross-dressingiä, mutta siihen aikaan nuoret miehet esittivät kaikki naistenkin roolit. Tämä tapa kuitenkin ruokki lukuisia muitakin kuin Shakespearen näytelmiä joissa nainen teeskentelee olevansa mies tpv. ja näin päästään leikkimään myös homoseksuaalisuudella, kuten tehdään myös esim. Marilyn Monroen tähdittämässä Some Like it Hot –komediassa jossa naiseksi pukeutuneella miehellä on innokas miljönääriukkeli kosijana. Leffahan päättyy siihen kun Jerry/Daphne vihdoin tunnusta Osgoodille "Oh, you don't understand, Osgood! Ehhhh... I'm a man." Johon Osgood vastaa: "Well, nobody's perfect".

10.9.06

Oiva miesten karkoituskeino

Kun tv-sarjalla alkaa mennä huonosti kirjoitetaan siihen katsojalukujen lisäämiseksi kohtaus jossa kaksi naista suutelee ja tätä sitten markkinoidaan huimasti. Esimerkkeinä ainakin Ally macBeal parinkin jakson voimin ja brittisarja Coupling. Mikä sitten on se tarinankertojan tekosyy saada tämä suudelma tapahtumaan sarjassa jossa päähenkilö on kuitenkin tiukasti heteronainen?

No, heureka, ne teeskentelee lesboja karkottaakseen liian innokkaan miehen lähentymisyritykset! Joo varmaan toimii, kaikki äijät katoaa salamannopeasti kun kaksi kaunista naista alkaa pussata. Jumaklavita varsinainen älynväläys.

(Kerran kokeilin Lostarissa. Ei toiminut mut ei se mitään, pääsinpä pussaamaan :)

Coupling, jakso "Nine and a Half Minutes

1.9.06

Muutama sitaatti

- Lesbian? Her birthday's in March. I thought she was a Pisces.
(Bend It Like Beckham)

- Most women are straight until they are not!
(L-koodi)

- Edie, are you gay?
- Am I gay? I'm ecstatic!
(Imagine me and You)

- I don't think she's a lesbian. I think she just ran out of men.
(Sex and the city)

31.8.06

Pelinistit

"Lepakkogenren kammottavista kliseistä" puheenollen: Pelinaisissa loppukesän ajan ollut naistenvälinen, huppumallin ja assistenttinsa, romanssi nyt sitten tyssähti siihen, että malli meni miehen kanssa naimisiin, jolloin assari petti ja jätti ja paljastui muutenkin täydelliseksi rikolliseksi ja huijariksi. Varasti vielä mennessään mallin korut ja syöksi tämän kokaiinikoukkuun. Juuri näin se yleensä menee, lesboilusta ei täyspäisenä selviä. Rangaistus seuraa aina viimeistään kauden vikassa jaksossa.

30.8.06

Ihana leffa ilman lepakkogenren kammottavia kliseitä


Sain käsiini paljon kehutun romanttisen komedian Imagine me and you (dir. Ol Parker. 2005)

Tässä elokuvassa kaksi naista rakastuu toisiinsa ensi silmäyksellä toisen hääpäivänä, ja siitähän seuraa sitten vänkää. En tässä kauheasti analysoi, sillä After Ellenin arvostelussa on jo kirjoitettu kaikki mitä olisin itsekin sanonut. Haluan vain suositella: kerrankin kaksi kaunista naista romanttisena pääparina, eikä mitään lesbotarinoille tyypillistä kärvistelyä seksuaali-identiteetin, tai ystävien ennakkoluulojen kanssa. Tässä on kysymys rakkaudesta: voiko se tapahtua ensisilmäyksellä, ja onko se voima jota ei voi pysäyttää?

Aah, mulla meni nessu jos toinenkin vaikka hauskasta, laadukkaasta komediasta onkin kyse.

28.8.06

Discipline Energy Beauty Strength

"You're not as boring as I thought. But you're not as bright, either."

Maanmainio lesbo-action-parodia-elokuva D.E.B.S. (Robinson A. 2004) perustuu tiiviisti samannimiseen lyhäriin jolle voi kikatella YouTubessa. Sen verran silläkin on pituutta, että se on pätkäisty kahteen osaan:

osa 1: http://www.youtube.com/watch?v=7cyIQJhm29o&NR

osa 2: http://www.youtube.com/watch?v=IOQQGSCheQ0&NR

9.8.06

Lisää listoja ja valitusta

Äs-äh, nyt törmäsin parhaiden naistenbileiden listaan, Ameeriikan maalla tietenkin. "Femme fests" oikein. Eipä paljon voi ilkamoida suomen listalla. Mitä täällä nyt niitä onkaan?
Helsingissä Hehku ja Kaisaniemen naisten bileet – "entinen nykyinen ja tuleva tyttöystävä samassa pöydässä". Kunnes joku ottaa sen pöydän ja yrittää heittää sillä sitä eksäänsä.

Ainahan voi toki käydä keppanalla Nallessa ja tilata vaikka Nylonbeattia jukeboksista. Hyvällä säkällä siellä on joku toinenkin nainen paikalla, ennenaikaisesti vanhentunut ylipainoinen alkoholisti joka tulee sanomaan, että "olet kaunis" joka toki antaa hänelle sitten oikeutuksen yrittää klähmiä ja vaatia suudelmia.

Vieläkö on jotain muuta?
No, Mummolaakson kuutamohumpat, ou jee!

6.8.06

Suudelmia

Joku tyyppi AfterEllenissä on aikanaan listannut omat suosikkinsa parhaista lesbosuudelmista. Lisään tähän pari omaa suosikkiani, tai siis niitä jotka ovat parhaiten mieleeni jääneet.

Sharon Stone & Leilani Sarelle Basic Instinctissä. Tämä on muistini mukaan ensimmäinen naisten välinen suudelma jonka elokuvissa olen nähnyt. En edes ollut vielä kovinkaan tietoinen naisiin kohdistuvasta kiinnostuksestani mutta suudelma aiheutti huikean sieppauksen vatsanpohjassa ja kävelin ulosa teatterista hämmennyksen vallassa. Juu totta. 90-luvun alussa ei ollut paljon mitään vielä tarjota, joten tämä pikku kohtaus oli todella harvinaislaatuinen.





Terry Farrell & Susannah Thompson, Star Trekin DS9:n jaksossa. Epätoivoinen kielletty suudelma, suuresta rakkaudesta kumpuava. Ja Terry on kaunis. Sain tämän videolle ja onneksi missään ei ole laskuria joka kertoisi kuinka monta kertaa sen katsoin. Osittain kyllä vain muun vastaavan tarjonnan puutteessa.



Rachael Stirling & Keeley Hawes, Tipping the Velvet. Oli muuten hyvä minisarja tämä ihan ilman mitään lesbo-etuliitettäkin. Englannissa osataan käsitellä seksuaalisuutta aika luontevasti ainakin verrattuna jenkkilään. Parin ensimmäinen intohimosuudelma on rakennettu hyvin, sitä sai odottaa melko pitkään ja kun se vihdoin tapahtuu huulet hapuilee ilmaa samassa tahdissa.

Rachel Shelley & Alexandra Hedison, The L Wordin 3. kauden jaksossa. L-koodissa on monia ihan hyviä suutelu- ja seksikohtauksia mutta valitsin "Helenan" ja "Dylanin" välisen kemian itse asiassa aikalailla ehdottomaksi L-koodi suosikikseni siitäkin huolimatta, että siinä ei ole yhtään latinohahmoa :D
Rachelin suutelutaidoista on käyty palstoittain keskustelua netissä, useimmat tuntuvat olevan melko kriittisiä, mutta kelpaisi kyllä minulle tuollainen pussaaja.

2.7.06

Pridesäätöä

Tulipa minunkin osallistuttua Pride-tapahtumiin, sekä naistenbileisiin Kaisaniemessä, että pääjuhlaan eilen. Yleensä kun naistenbileissä aina törmään noin viiteen tuttuun kollegoita ja ystävien ystäviä ja kummituksia eli vanhoja heiloja. Nyt oli väki niin hyvin vaihtunut, että Kaisiksessa ei ollut yhtä ainoaa tuttua (olikohan ne eksyneet vahingossa vieressä olleeseen Tuska-festariin). Hämmentävää. Ilolla havaitsin että iso osa paikalla olleista oli ihan tavallisia naisia, ei bulldogin näköisiä butcheja, vaan sellaisia joilta naiset keskimäärinkin näyttää jos vaikka sattuisi Mannerheimintiellä kävelemään.

Ennen pääjuhlaan lähtöä tein kuitenkin kolossaalisen virheen katsomalla (pikkuhousut kosteina) elokuvan jossa näyttelee Fanny Ardant. Semmoisesta lipsahtaa rima niin epärealistisen korkealle, että eihän mistään bileissä kohtaamasta naisesta mitään kiinnostavaa muka voi nähdä. Voi että mikä moka! Ensi kerralla katson jonkun Zombie-leffan. Mut kivaa oli noin muuten, järjestäjille noottia vaan siitä, että esiintyjien tekniikka ei pelannut ollenkaan eikä musa taaskaan kuulu koko tanssisaliin. Vaikka wanhalla vaan taitaa olla tosi huono akustiikka, voisi sitä äänen kuuluvuutta kai jotenkin vähän skarpata.

9.6.06

Only in America

Perjantaikollaasi.
Miksi tämän näköisiä lepsoja ja bisukoita ei näe esimerkiksi Kaisaniemen naistenbileissä. On se niin väärin!!!

Kysymyksiä diivoista

Minua on paljonkin uteloittanut se miksi homomiehet niin usein palvovat diivoja? Siis tämähän on mielestäni hieno juttu ja miksei sitä palvoisi upeita voimakkaita ja lahjakkaita estraditaiteilijoita, Naisia isolla n:llä, sopiihan niitä ihailla. En vain ole huomannut, että lesbokulttuurissa kukaan aktiivisesti jaksaisi palvoa yhtään mitään – miehiä nyt ainakaan, vaikka kuinka karismaattisia olisivat.

Niin, ensinnäkin mikä on diivan määritelmä? Lainaan löytämääni Salonin artikkelia:

Divas must be anti-establishment figures who overcome the limits of mainstream taste, either through style, strength of character or sheer energetic talent...

Samassa artikkelissa annetaan ymmärtää että Diivan ihailu -ilmiönä olisi hiipumassa. Mutta ei se kuolemassa ole mikäli omaan havaintokykyyni luotan. Yksi homoystäväni sanoo, että haluaisi itse olla Annie Lennox, joka laulaa upeasti omaa biisiään hyvin leikatussa ja laskeutuvassa iltapuvussa ja kansa hurraa ja niin edelleen. Tämä ei varmasti kuitenkaan ole ainoa selitys, että homomies haluaisi olla nainen?

Keitä muuten on suomalaiset nykydiivat? Karita Mattila? Kyllikki Forssell tai Ritva Oksanen? Tai maanläheisempi madame: Kristiina Elstelä?

8.6.06

Syväluotaavan filosofinen mielipide

Olen toki iloinen siitä, että homoliittojen kieltäminen perustuslaissa ei mennyt USA:n senaatissa eteenpäin [HS], ja Suomessa kun parisuhdelakia oltiin päättämässä, kävin minäkin eduskuntatalon portailla mieleni ilmaisemassa. Mutta olen kuitenkin ollut enimmäkseen sillä kannalla, että sen sijaan että annetaan homoille avio-oikeus, heteroavioliitotkin pitäisi kieltää lailla. Mitä noista muuta kuin murhetta seuraa useimmille? Joo, perintöverot pois ja testamentit kuntoon, niin ei kenenkään tarvitse mennä taloudellisten seikkojen takia naimisiin. Mitä muutakaan syytä siihen nyt muka olisi? Rakkaus on rakkautta eikä sormus.

Kauneutta 80-luvulta

Cybill Shepherd on palkattu L-koodin neloskaudelle mikä minussa herättää lähinnä huvittuneisuutta, mutta eräällekin lepakkoystävälle hän oli aikanaan juuri se sattumanvaraisesti valikoituva suuri rakkauden kohde joka useimman teinin kohdalle osuu. Minuun makuuni Cybillin nenä ei ollut kiva ja Konnankoukkuja kahdelle –sarja soft-filtteri hämäsi. Oma satunnainen naispuolinen ensirakkauteni Kim Wilde, sen sijaan, on täydellinen.



Tai no.

Onko vika 80-luvussa, sen "kauneus"ihanteessa, vai 14-vuotiaassa?

3.6.06

Lepakkonainen on lepakko!

Uudessa Batwoman sarjakuvassa (DC Comics) lepakkonaiselle on kehitetty lesboidentiteetti tyttöystävineen ja ex-heiloineen. Menin kuitenkin jo pyörälle päästäni kun jostain lukemani mukaan "Kathy Kane" jolla siis on salainen elämä Batwomanina, on myös osalle kohtaamistaan ihmisistä kaapissa. Vai siis onko lepakkonainen kapissa vai Kathy, olen jo sekaisin. Ja sitten vielä salainen supersankari-identiteetti päälle. Tästä tulee herkullista. [via afterellen]

Kun vielä saisi kissanaisen mukaan kinkereihin – Michelle Pfeiffer Catwomanin roolissa tiukkoine dominatrix-asuineen ja ruoskineen (Batman Returns. dir Tim Burton. 1992) aiheuttaa vieläkin kohtuutonta värinää ja kuolaneritystä

7.5.06

Bad girls go to prison

Jos elokuvailtaa kaipaat tässä viihdyttävä vinkki: Chicagon elokuvaversio (dir. Marshall 2002) on hienosti toteutettu musikaali jossa Catherine Zeta-Jones loistaa seksikkäänä Velma Kellynä. Vaikka toteutus onkin pääosin 'heteronormatiivinen', nousee mielestäni Queen Latifah:n Mama Mortonin hahmossa esiin ihanasti myös hieman lesbistä alitekstiä. Uh-uhuh mikä mama, siinä nöyrtyy miehet ja naiset suuntauksista riippumatta.

Alitekstin tunnetuimpia esimerkkejä on tietysti TV-sarja Xena – pitänee tässä joku ilta bloggailla syväluotaava analyysi Xenan ja Gabriellen suhteesta. Toisinaan on parempi, että suhteen luonne jätetään katsojan ymmärryksen varaan, ja mielikuvitukselle tilaa. Xena-faneissakin on suuri joukko niitä jotka pitävät suhdetta pelkkänä ystävyytenä. Eläkööt raukat siinä uskossa, hah-ha.

Naisvankilaelokuvat sinänsä on oma alakulttuurinsa jolle löytyy fanijoukkonsa. Itse en juurikaan ole tähän lajityyppiin tutustunut, mutta pistäkää suosituksia kommenttiosastolle, jos on joku hyvä tullut nähtyä.
(Kas kummaa, olihan Xenassakin aivan sattumoisin yksi naisvankilajakso. Miten ne nyt sellaisen meni tekemään?)

3.5.06

Mukavan jämäkkä


Muidenkin muassa yksi heteronainen ihmetteli miksi me lepakot niin paljon kuitenkin käytämme dildoa eli muovista peniksen simulaatiota. Zisko vastasi vastasi, että ei dildo mitään penistä mallinna vaan kesäkurpitsaa.

Ha-hah, siitäs saitte!


krhm.

2.5.06

Tyylihaasteita

Naistenbaarissa näin tyypin joka oli selvästikin printannut L-koodin Shanen kuvan ja mennyt kampaajalleen: "mää haluun tällasen". Kampaus itsessään oli hieno ja kovin trendikkäänkin oloinen mutta tyyppi näytti kamalalta. On olemassa hiustyylejä jotka todellakin vaativat mukaansa sen tanakan asenteen jotta ne näyttäisivät hyvältä. Joku polkkatukka pannalla menee kenelle tahansa arkistonhoitajalle, mutta ei Shane-look.

Lesboilla on kai aivan liian vähän roolimalleja. Jos ei samastu siilitukka identiteettiin, mutta haluaa jotenkin ilmaista seksuaalisuttaan myös tyylillään (onko se järkevää tai tarpeellista ei kuulu tähän postaukseen), niin vaihtoehdot on vähissä.

9.4.06

Naisia palmujen alla

Kaliforniassa järjestetään vuosittain Dinah Shore –viikonlopputapahtuma lesboille. Kuvista päätellen siellä on todella hauskan näköisiä naisia jotka bailaavat uima-altailla ja erilaisissa performansseissa, filkkareilla, discossa jne. Väkeä on ihan helkkaristi, yli 10 000 tänä vuonna. Olisipa kiva päästä käymään joku kerta.

Mitä tulisi vastaavasta tapahtumasta Suomessa? Paikalla alle 200 naista, jotka kaikki tuntevat toisensa jo ennestään. Jokaisella on joukossa kolme entistä heilaa ja kaksi tulevaa. Eikä ketään todellakaan halua nähdä bikinit päällä.

Iso kyynel.

6.4.06

Uteliaat hetskunaiset

Yhdelle kaikenkokeneelle lepakolle kerran valitin sitä kun "kaikki naiset on niin uskollisia". Sain vastaukseksi naurunremakan. No, eihän ne ole – sen opin myöhemmin. Silloin vain sattui olemaan menossa kunnon putki heteromimmejä jotka estottomasti flirttailivat ja heittäytyivät syliin kiehnäämään ja sitten olivatkin voi-voi, en mä voi mun poikaystävää pettää. Onko se narsismi joka saa hakemaan huomiota minultakin? Tosinaan heteronainen lähestyy lepakkoa jotenkin testailumielessä, mutta sitten sitä leikkiä tai testiä ei viedä loppuun asti.

Enkä nyt puhu mistään viattomasta flirtistä, sellaisesta nautin kaikkien kanssa, vaan niistä tyypeistä jotka käyvät työntämässä kielen kurkkuun asti ja sitten juoksevat matkoihinsa.

Ja toisaalta, pisteet uskollisuudesta niille jotka ovat uskollisia, mutta pelkään saavani jossain vaiheessa pahastikin siipeeni kun joku kaunis nainen pääsee riittävän pitkälle, mutta jättääkin leikin kesken ja minut yksinäisenä ja pettyneenä. Olen kuitenkin toisinaan aika helposti vietävissä.

5.4.06

Keskustelupalstoilla kehutaan

Feeldoe tupladildoa olisi kiva päästä kokeilemaan. Olen panovyön kiihkeä ystävä mutta onhan ne remmit vähän rasittavia aina virittää päälle ja puhdistaminenkaan ei ole maailman helpointa. Tämä keksintö korvaa panovyön, ja jos raportteihin on uskomista, niin se myös tuottaa runsaasti stimulia kummallekin osapuolelle mikäs sen mukavampaa.

Jos käyttää dildoaan vieraan naisen kanssa niin kondomin käyttö on suositeltavaa. Näin vältytään vaihtamasta bakteerikantoja. Pitääköhän tuohon feeldoehen sitten ujuttaa kaksi skordaria jos haluaa vaihdella päitä ja olla samalla oikein varovainen?

Mummo shokissa

Haha, kaapista tuleminen on kaikille hankalaa. Portia de Rossi luuli 99-vuotiaan isoäitinsä jo tietävän totuuden kun hän oli saanut kuulla, että lapsenlapsi asuu Ellen deGenereksen kanssa mutta kun suhteesta tuli puhetta mummo olikin ihan shokissa heittänyt: "Kyllä minä tiesin, että te asutte yhdessä, mutta olin koko ajan ajatellut, että toivottavasti se lesbo ei yritä iskeä minun tyttärentytärtäni".
[alkuperäinen artikkeli]

Naiset wikiin kampanja!

Suomenkielinen wikipedia on ihan yhtä sukupuolivääristynyt kuin muutkin tiedonlähteet. Olen aloittanutkin omalta osaltani ikuisuusprojektin jossa lisään naisia niihin lukemattomiin henkilöluetteloihin joita sieltä löytää. Ohjaajiin ja kirjailijoihin jotain jo täräytin, mutta paljon on työsarkaa edessä. Eipä mun yleissivistys kauheasti kata mutta kyllä tässä nyt ainakin jotain tynkiä saa aikaiseksi. Wikipediaan kirjoittaminen ei ole yhtään sen vaativampaa, ei teknisesti eikä sisällöllisesti, kuin bloggaaminenkaan.

Sex degrees of separation


Aloin tehdä omasta menneisyydestäni samanlaista karttaa, jota L Wordissä kehitetään. Jos on yhtään käynyt deittinetin kautta lepakkotrefeillä on sotkeutunut sellaiseen ihmissuhdevyyhtiin, että jää draamasarjatkin kakkoseksi. Kartastani tuli hetkessä niin musta seitti (vain niidenkin perusteella jotka oikeasti tiedän) että heitin sen saman tien roskakoriin. Ei kannata muistella menneitä. Toisaalta olisi kyllä hyvä tietää ketä kannattaa vältellä, Helsingin skene on niin pieni että jokaiseen törmää jossain vaiheessa. Mutta siihen tarvitsisin jonkun toisen laatiman kartan. Viittiskö kukaan? Likat? Hei?

Tästä se alkaa

"Eikä me olla veljeksiä, vaikka me ollaan kahden." Sama pätee siskoihinkin.